أولا طريقة الشبسي :
الطريقة :
قطعي البطاطس شرائح رهيفه اما بقطاعة الخضروات (أسهل و أسرع) او بالسكين وتضعينها في وعاء به ماء
و ملح لمدة تقريبا ربع ساعة على الأقل.
وبعدين تختاري نكهه للشيبس ومنها :
1- تخلطي ملعقة صغيرة جبن ونص ملعقة صغيرة مايونيز مع شوي ملح .
2- شطة أو كاتشب او ملح .............الخ .
تختاري النكهه اللي تحبيها وتدهنيها على شريحة البطاطس بحيث ما تكون شويه أو كثيرة بعدين تدخليها الفرن بعد ما يكون حار طبعا و تكون النار متوسطة واجلسي عندالفرن لين يبدا البطاطس يستوي ويصبح
مقرمش و ما يتحرق.
وتقدري تقدميها مع الصوص اللي تحبيه
والصوص :
1علبة زبادي
2 ملعقة زعتر
نصف ملعقه مايونيز
عصير ليمونه
رشه فلفل احمر
ملح ورشة فلفل اسود
وتخلطيهم سوا وتاكليه مع الشبسي يعجبك أكييييييد
وبالهنا والشفا:tr (64):
يلا عايزة ردود حلوة منكم يا حلويين
بليييييز
وجربوا الوصفة وقولولي رأيكم
سلاام
الطريقة :
قطعي البطاطس شرائح رهيفه اما بقطاعة الخضروات (أسهل و أسرع) او بالسكين وتضعينها في وعاء به ماء
و ملح لمدة تقريبا ربع ساعة على الأقل.
وبعدين تختاري نكهه للشيبس ومنها :
1- تخلطي ملعقة صغيرة جبن ونص ملعقة صغيرة مايونيز مع شوي ملح .
2- شطة أو كاتشب او ملح .............الخ .
تختاري النكهه اللي تحبيها وتدهنيها على شريحة البطاطس بحيث ما تكون شويه أو كثيرة بعدين تدخليها الفرن بعد ما يكون حار طبعا و تكون النار متوسطة واجلسي عندالفرن لين يبدا البطاطس يستوي ويصبح
مقرمش و ما يتحرق.
وتقدري تقدميها مع الصوص اللي تحبيه
والصوص :
1علبة زبادي
2 ملعقة زعتر
نصف ملعقه مايونيز
عصير ليمونه
رشه فلفل احمر
ملح ورشة فلفل اسود
وتخلطيهم سوا وتاكليه مع الشبسي يعجبك أكييييييد
وبالهنا والشفا:tr (64):
يلا عايزة ردود حلوة منكم يا حلويين
بليييييز
وجربوا الوصفة وقولولي رأيكم
سلاام